• Ср. Жов 23rd, 2024

ОффШор

Все про гроші та інвестиції

ФРС може зберегти нинішні високі ставки на наступному засіданні

Лис 3, 2023

Федеральна резервна система готова зберегти процентні ставки на рівні 22-річного максимуму на другому засіданні, залишаючи відкритою можливість ще одного підвищення вже в грудні, якщо економічне зростання залишиться стійким.

Про це пише Bloomberg.

Очікується, що Федеральний комітет з операцій на відкритому ринку залишить ставки незмінними в діапазоні від 5,25% до 5,5%, рівня, якого вперше було досягнуто в липні.

Голова ФРС Джером Пауелл дав зрозуміти, що керівництво ФРС воліло б зачекати з оцінкою впливу попередніх підвищень ставок на економіку, оскільки вони наближаються до завершення своєї кампанії з підвищення ставок.

Оскільки інфляція все ще значно перевищує цільовий показник комітету в 2%, а темпи економічного зростання наближаються до дворічного максимуму, політики хочуть залишити за собою можливість ще раз підвищити ставку.

«Це буде свого роду «яструбина пауза, – сказав Томас Сімонс, старший економіст Jefferies LLC. – Економіка розвивається добре, а інфляція ще не досягла цільового рівня. Вони більш-менш повинні продовжувати говорити, що нам, можливо, доведеться підвищити ставки ще раз».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *